KARAMANOĞLU MEHMETBEY
ÜNİVERSİTESİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi

Yerleşkelerimiz

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi; Yunus Emre Yerleşkesi, Kazım Karabekir Yerleşkesi ve Ermenek Yerleşkesi olmak üzere üç yerleşkeye sahiptir. Üniversitemiz 1 milyon 730 bin metrekare alanıyla  Türkiye'nin kampüs üniversiteleri arasında yer almaktadır. İlçedeki Ermenek ve Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulları dışında üniversitenin tüm akademik ve idari birimleri il merkezindeki Yunus Emre Yerleşkesinde bulunmaktadır.

Yerleşkede öğrencilerin her türlü ihtiyacına cevap verecek sosyal ve sportif tesisler bulunmaktadır. Öğrenci Yaşam Merkezi olarak anılan ve 13 bin metrekarelik alana sahip sosyal tesislerde kantin, kafeterya, büfe, kırtasiye, bankamatik gibi pek çok mekan yer almaktadır. Öğrenci Yaşam Merkezinde bulunan iki katlı yemekhane hem normal öğretim hem de ikinci öğretim öğrencilerine uygun fiyata yemek imkanı sunarken amfi tiyatro, önemli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Yerleşkede yer alan uluslararası standartlardaki spor kompleksinde spor salonu, tenis kortu, basketbol, voleybol, hentbol ve futbol sahaları, koşu ve yürüyüş parkuru, tırmanma duvarı, yarı olimpik yüzme havuzu ve stadyum bulunmaktadır.