ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

2021–2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ÖSYS Yerleşme Puanına Göre Yatay Geçiş (Ek Madde-1) Başvuru İlanı

“Yükseköğretim Kurumları’nda Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik”  hükümleri ve “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” ne uygun olarak 2021-2022 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı için Ek Madde-1 (Merkezi Yerleştirme Puanına Göre) kapsamında yatay geçiş başvuruları alınacak olup, gerekli belgeler, başvuru tarihleri ve diğer hususlar aşağıda belirlenmiştir.

NotBaşvurular elektronik ortamda alınacaktır. Şahsen veya posta yoluyla gelen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Online başvuru ekranından yüklenen belgelerin orijinalleri kesin kayıt anında adaylardan istenecektir.

Online Başvuru Evrakları

1

ÖSYM Sonuç Belgesi (Zorunlu) (Aldığı puanları-puan türlerini gösteren sonuç belgesi)

2

Onaylı Öğrenci Belgesi (İsteğe Bağlı) (E-devletten alınan belgeler kabul edilecektir.)

3

Onaylı Not Döküm Belgesi (Transkript(İsteğe Bağlı) (E-devletten alınan belgeler kabul edilecektir.)

4

Onaylı Ders programı ve ders içerikleri (İsteğe Bağlı)

5

Kayıtlı olduğu üniversiteden alınan Merkezi Yerleştirme Puanı ile (Ek Madde-1) Yatay Geçiş yapmadığını gösterir belge/yazı aslı (İsteğe Bağlı) 

6

İkinci öğretim öğrencilerinin ilk %10'luk başarı dilimine girdiklerini gösterir belge/yazı aslı (İsteğe Bağlı)

7

Hazırlık Sınıfı okuyan ya da kayıt donduran öğrencilerin belgelerini eklemeleri gerekmektedir. (İsteğe Bağlı)

Dikkat Edilecek Hususlar:

Üniversitemiz Senatosu'nun 21.09.2017 tarihli kararı çerçevesinde, Üniversitemize yapılan yatay geçiş başvurularında kayıt dondurma hariç dönem/sene kaybı olan adayların başvuruları ile öğrenci alınmayan programlara yapılan başvuruların değerlendirmeye alınmamasına, ancak merkezi yerleştirme puanı ile yapılan başvurularda ÖSYS kılavuzunda belirtilen program süresini doldurmamış adaylar için dönem/sene kaybı şartı aranmamasına karar verildi. Kayıt dondurulan süreler bu hesaba dahil edilmez. Kayıt dondurma işlemi yaptıran adayların belgelerini başvuru esnasında yüklemeleri gerekmektedir.

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ
EK MADDE 1 – (Ek:RG-21/9/2013-28772) (Değişik:RG-2/5/2014-28988)

(1) Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir. Programa yatay geçişe ilişkin başvuru takvimi, öğrenci kontenjanına ilişkin esaslar ile yatay geçişlere ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından tespit edilir. Belirlenen usul ve esaslar uyarınca öğrencilerin başvuruları yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından değerlendirilerek yatay geçişleri kabul edilir. Başvurunun kontenjandan fazla olduğu durumlarda ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlayıp sıralanarak kontenjan kadar adayın yatay geçişi kabul edilir.

   Kontenjan; Yükseköğretim kurumlarındaki her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfı için 90'ı geçmemek üzere Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzlarında öngörülen öğrenci kontenjanının %30'u kadar kontenjan ayrılacaktır.

Ek Madde-1 Uygulama İlkeleri İçin Tıklayınız.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi  ÖSYS/YKS 2008-2019 Taban Puanları İçin Tıklayınız.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi  ÖSYS/YKS 2020 Taban Puanları İçin Tıklayınız.

 

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

Online Başvuru Tarihleri 01 – 15 Ağustos 2021
Değerlendirme Tarihleri 16 – 20 Ağustos 2021
Sonuç İlan Tarihi 20 Ağustos 2021 (Mesai Bitimi 17:00)
Kesin Kayıt Tarihleri 23 – 27 Ağustos 2021

 

Online Başvuru İçin Tıklayınız.

(*Başvuru tarihlerinde aktif olacaktır.)