Türkiye’nin son dönemde üzerinde önemle durduğu ve çeşitli çevrelerde gündem konusu olan yükseköğretim politikaları nitelikli insan kaynağı üzerine odaklanmaktadır. Dolayısı ile üniversitelerin işlevi, niteliği, kendilerine atfettikleri görev, eğitim kalitesi, ekonomi ve sanayi çevrelerine katkıları, küresel anlamda etki ve rekabet düzeyleri gibi konular doğrudan üniversitelerin stratejik plan çalışmalarıyla bağlantılıdır. Eğitimde gelecek beklentilerine cevap verilmesi ve buna bağlı farklı açılımların sağlanması için gelecek kararlarını şekillendirecek stratejik araçlara gereksinim duyulmaktadır. Üniversitemiz iç paydaşlarının görüş ve fikirleri, niteliksel dönüşümün sağlanması açısından kritik öneme sahiptir.
Bu kapsamda Üniversitemizde rekabet üstünlüğü ve temel yetenek alanlarına ilişkin iç paydaşların görüşlerine yönelik bir çalışma yapılmıştır. 2019-2023 yıllarını kapsayan stratejik plan hazırlıkları kapsamında bölüm başkanları ile birlikte bazı öğretim elemanları, idari birim yöneticileri ve öğrenci toplulukları ile görüşülmüştür. Görüşmeler belirlenen takvim doğrultusunda yapılmış olup altı gün sürmüştür.
Görüşmelerde öğretim elemanları, idari birim yöneticileri ve öğrenci topluluklarının; Üniversitemizin rekabet üstü bir avantaja sahip olması için hangi alan veya konulara öncelik vermesi, hangi alan veya konularda farklılaşılması gerektiği, bu alan veya konuların nasıl geliştireceği, Üniversitemizin gelecekte nasıl bir konuma odaklanması ve bu kapsamda hangi politikaların geliştirilmesi ve uygulanması gerektiği ile üniversitemizin güçlü ve zayıf yönleri ile fırsat ve tehditler hakkındaki görüşlerine başvurulmuştur.
Görüşmeler neticesinde iç paydaşlarımızın belirttiği ortak alan ve konuların yanı sıra özgün birtakım görüşlerin de belirtildiği görülmektedir.
Okunma Sayısı: 4